Як працюватимуть кафе і ресторани після 11 травня

МОЗ опублікувало правила роботи закладів

З 11 травня в Україні послаблюють карантин. Відтак кафе і ресторани відкриють для відвідувачів свої літні майданчики. Як вони працюватимуть і обслуговуватимуть клієнтів, визначило Міністерство охорони здоров’я. Воно підготувало вимоги до роботи закладів харчування.

В усіх закладах мають вимірювати температуру працівників перед початком робочого дня. Не допускатимуть до роботи працівників, у яких температура вища за 37,2 градуса й ознаки респіраторних захворювань.

Обслуговування дозволяється винятково на виніс за попереднім замовленням чи на літніх майданчиках просто неба. Тоді дистанція між столами повинна бути не менше півтора метра, а за кожним з них може перебувати лише одна або дві людини.

Вхід відвідувачів до приміщень закладів забороняється.

Адміністрація або персонал самі повинні контролювати й забезпечувати умови щодо запобігання чергам. На вході до закладів мають бути розміщені антисептики.

У місцях, де люди збиратимуться у чергу, адміністрація має нанести маркування для дотримання дистанції не менше півтора метра.

Меню має розміщуватися поряд з місцем видачі замовлень, давати меню клієнтам не можна.

Замовлення дозволяється видавати винятково в одноразовому посуді й закритій тарі.

Місце розрахунку має бути обладнане пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передання замовлення без контакту з клієнтом.

Працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а роботодавець має забезпечити їх п’ятиденний запас і стежити за виконанням цього правила.

Перед і після відкриття, а також щодві години приміщення закладу мають обробляти мийними й дезінфекційними засобами.