«Здорового глузду немає». В Україні знову закривають продуктові ринки

Пояснюємо, чому влада повертається до обмежень

30 березня Міністерство охорони здоров’я дозволило роботу продуктових ринків. Щоправда, і продавці, і покупці мали дотримуватися суворих карантинних обмежень. Однак через два тижні ринки знову закрили. Запрацюють вони аж після карантину.

Ринки відкрили, щоб українці мали доступ до дешевших продуктів, ніж у магазинах. Але при цьому вони мали дотримувався низки умов. Зокрема на території ринку мало перебувати не більше одного відвідувача з розрахунку на 20 квадратних метрів, а в чергах покупці повинні стояли на відстані не менше як півтора метра. При цьому персонал та покупці ринку мали носити засоби індивідуального захисту.

Однак 13 квітня в ефірі програми «Свобода слова» головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що скасовує постанову, яка дозволяла ринкам працювати. Усе через зловживання і порушення санітарних умов. Уже з 14 квітня заборона продовжить діяти.

«Здорового глузду немає. Це те ж саме, що і з доступом до храмів. Чомусь ми думаємо, що  нас пронесе», – зазначив Віктор Ляшко.