Нове місце. Ресторан італійської кухні «Accenti»

У Черкасах відкрили заклад, де готують їжу різних регіонів Італії та європейські страви

На місці колишньої піцерії «Хрещатик» відкрили новий ресторан «Accenti» (вимовляти як «Аченті»). Тепер у Черкасах є місце, де можна скуштувати справжні італійські страви. Їжу готують за традиційними рецептами італійських регіонів, використовують технологію холодного приготування м’яса та оригінальні сири Італії.

Концепція: Accenti – від італійського слова «акцент». Тут можна відчути себе італійцем та поїсти не лише піцу, а й поснідати фрітатою*, скуштувати традиційну тальяту* й наїстися брускетами*. Сюди щоразу можна приходити і замовляти гарячу страву за рецептом певного регіону Італії. 

Фішка закладу: у ресторані власноруч готують равіолі та пасту з додаванням соку шпинату та буряка. Шеф-кухарі запікають м’ясо курки та телятини за спеціальною технологією «сувід»: при низьких температурах – максимум 70–80°C. Для приготування страв використовують лише оригінальні італійські сири: горгонзола, пармезан, рикота та моцарела.

равіолі Accenti ресторан Черкаси фото

Інтер’єр: зал оформили у світлих кавово-молочних тонах. Тут поєднали витриманий скандинавський стиль з італійським – дерево як теплий елемент декору на стінах. Скляні підвісні світильники з білими керамічними пташками додають затишку.

Розташування: центр міста, по Хрещатику навпроти будівлі ОДА.

Варто спробувати: 

  • Тальятелле кон Полло е Фунгі – це червона паста з курячою грудкою, печерицями і вершковим соусом
  • Салтімбока – свинні відбивні з панчетою (сиров’ялене сало), травами, шматочками запеченої картоплі й соусом барбекю
  • Фірмова піца Accenti (40 сантиметрів в діаметрі, 770 грам) – томатний соус, сир моцарела, салямі, бекон, солодкий перець, свіжі томати, початки кукурудзи, чорні оливки, часниковий соус
  • Чизкейк із сиру маскарпоне та філадельфії

піца ресторан Accenti фото

тальята іиаліський ресторан Accenti Черкаси фото

Бонуси: Коли приходиш в Accenti, тобі одразу подають грісіні з оливковою олією та фокачу з травами. Це подарунок-комплімент кожному, хто чекає своє замовлення. У день офіційного відкриття ресторану – 5 березня з 11:00 відвідувачів пригощатимуть бокалом ігристого вина Fragolino (червоне напівсолодке).

5 та 6 березня – знижка 20% на все меню.

Середній чек: 250 гривень

КОЛИ: з 09:00 до 23:00

КУДИ: вул. Хрещатик, 219

ЗАТЕЛЕФОНУВАТИ: 098 473 7839

СОЦМЕРЕЖІ: Facebook 

*фрітата – це омлет з зеленим салатом, сиром філадельфія й тостами.

**тальята – від італ. «tagliare» (тонке нарізання), медальйони з телятини, запеченої при низьких температурах, що подають з овочами гриль та соусом Цезар.

***брускети – традиційна італійська закуска з моцарелою, лососем, прошуто; скибочки хліба для брускети попередньо змащують оливковою олією та обсмажують на грилі чи на сковорідці.

Фото Єви Кравчук спеціально для Громадське Черкаси